Шоколадови кошнички с желиран плодов сок/компот

Шоколадова кошничка с желиран плодов сок/компот

https://www.facebook.com/groups/298843064271591/ – Заповядайте в кулинарната ни група! 🙂

Какво ви е необходимо?

За кошничките:

Шоколад за декорация/за готвене 52% какао

масло

За желето:

Почти цял компот от плодове по ваш избор. Аз ви предлагам, компот от вишни, защото накрая кошничките ще имат вкус на шоколадови бонбон с пияна вишна. За разкош, може да добавите и подходящ ликьор.

Това което приготвих аз, обаче е пълна импровизация. Хрумна ми от нищото. Имах един цял шоколад  за готвене 52% какао. Нямах компот от вишни, избрах такъв от малини. Желирах го с желатин, както е описано на опаковката.

Разтопих шоколада на водна баня като към него добавих и малко масло, за блясък. След като се разтопи шоколада намазвам с него силиконови кошнички за мъфини. С шоколада, който остана реших да наравя декорация. Върху хартия за печене с помощта на шпатула разнесох от шоколада и поръсих със захарна декорация, каквато беше останало в шкафа. 😀 Всичко шоколадово пъхнах в хладилника да стегне.

Сместа, която трябва да се жилира е във фризера.

Когато стегнат кошинчките, ги извадете от хладилника и внимателно ги отстранете от силиконовите форми. Да сте сигурни, че сте готови с тях. Проверявайте желатиновата смес, не трябва да стяга напълно. Трябва да е леко желирана, така че все още да може да се изсипе в кошничките.

Върнете шоколадовите кошнички в силиконовите форми. Налейте желатиновата смес в тях и ги върнете така в хладилника, докато сместа стегне напълно.

Аз използвах 1/2 от шоколада, 1 с.л. масло и 1/2 от компота. Получиха се 8 кошнички.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Този сайт използва бисквитки, за да функционира. Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки от наша страна.